Mikrobiologi og hygiene på kjøkkenet
Få hjelp til å sikre at maten som distribueres er trygg for forbruker
Mål
Sikre at maten som distribueres er trygg for forbruker. Få kunnskap om mikrobiologiske farer på et kjøkken og forhindre at uønskede hendelser oppstår. Deltakerne skal få informasjon om etablering og vekst av de mest sentrale matforgiftningsbakteriene samt et utvalg av kvalitetsforringende bakterier.
Målgruppe
Personer som arbeider med matproduksjon, HOREKA, institusjonskjøkken, og andre
produksjonskjøkken som ønsker faglig påfyll.
Kursinnhold
› Mikrobiologi: Hvordan forhindre uønsket vekst eller spredning av mikroorganismer med matforgiftning som utfall?
› Tilberedning, fra råvare til ferdig produsert
› Renhold av lokaler, innredning og utstyr: Hvor rent er rent nok?
› Personlig hygiene: Hvordan skal dette gjøres, hvor ofte og hvor lenge?
› IK-Mat med HACCP: Hvordan kan dette brukes som et nyttig kvalitetssystem?
Varighet
Kurset har varighet fra 1 til 6 timer, alt etter kundens ønske og behov.
Økt kompetanse gir inspirasjon og skaper trivsel. Lilleborg tilbyr flere kurs innen renhold og hygiene. Besøk vår side for kurs og kompetanse for mer informasjon eller se vår kurskatalog.